Informatie

Medialab is onderdeel van het CMI majorprogramma in jaar 3. Je werkt in teams samen met de opleidingen Mediatechnoligie, Communicatie Digitale Media en Communication & Multimedia Design. De kernwoorden van Medialab zijn: experimenteren, innoveren, concreet resultaat, onderzoek en ontwikkeling. In de projecten van Medialab krijg je de kans om je vernieuwende ideeen in een echte business context uit te proberen en concreet te maken. Je wordt daarbij uitgedaagd om buiten de gebaande paden te gaan, te onderzoeken en te experimenteren binnen het kader van de opdracht.

Briefings MEDLAB01

Begeleiding op maandag:
> Rotterdam World Port Game (Bruno Setola)
> See Me Hear Me (Barend Hendriks)
> Online Department (Rob Zoeteweij)
> ENVIU Plug & Ride (Ruth Delfgaauw)
> PrivacyLab (Stan Scheerder)

Begeleiding op donderdag:

>Villa Zebra op TV (Ellen Spoel)
> Kunstveiling 3.0 (Sanka Smeets)
> WORM WETAIL (Rolf den Otter)
> KNAS (Michiel Buisman)

Modulewijzer


Download hier de modulewijzer van MEDLAB01 en 02 (voor alle opleidingen).
 

Medialab herkansen?

Zorg dat je op de (herkansings) lijst 3e jaar staat, zodat je op de hoogte bent van het inschrijven voor een project. Heb je vragen over de lijst, neem dan contact op met l.leer@hr.nl (Lilian Leer, bedrijfsbureau). Voor overige vragen e.spoel@hr.nl (Ellen Spoel, coordinator Medialab)

Inspriratie voor je project!

Interessante links voor je project!

http://thefuturelaboratory.com/
http://trendslator.nl/
http://www.bright.nl/
http://gizmodo.com/
http://www.wherecoolthingshappen.com

Programma februari - april 2014 (MEDLAB01)

Dit schema betreft de belangrijkste onderdelen van het project. Daarnaast kan je docent en/of opdrachtgever extra opdrachten geven. In de briefings staat de aanvangsdatum (les 1) van je project. Dan kan maandagochtend 10 februari of donderdagochtend 13 februari 2014 zijn, afhankelijk van je projectdocent. Je hebt altijd begeleiding op maandag- of donderdagochtend. De andere dag is het zelfwerkmoment.

Belangrijke informatie rooster Kickoffs!
Er staan 2 kickoffs in het rooster in week 1.
- heb je op maandag je begeleiding, dan ben je aanwezig om 8:30u bij de maandag kickoff (zie rooster).
- heb je op donderdag je begeleiding, dan ben je aanwezig om 8:30u bij de donderdag kickoff (zie rooster). Deze studenten zijn maandag nog even 'vrij'.

De docentengroep zullen je hartelijk welkom heten op de Wijnhaven, bij Medialab en de opdrachten introduceren. Na de kickoff ga je met je docent mee naar een lokaal en begin je officieel met het Medialab project.
Let op:

  Les Inhoud  
    Inschrijven (donderadg 30 januari t/m maandag 3 februari)  
  01 Kickoff project en teams formeren aan de hand van de duo's  
    Voorjaarsvakantie  
  02 Briefing met opdrachtgever, teampresentaties  
  03
  04  
  05
Conceptpresentaties met opdrachtgever
 
  06  
  07    
  08 Peerassessments insturen  
  09 Inleveren team + individueel blogverslag
Eindpresentatie opdrachtgever
 
  10  

 

Inschrijven, hoe?

Ter voorbereiding van het inschrijven op een project, raden we je aan om een duo te vormen met een medestudent (MT/CDM/CMD) waarmee je samen het project wil doen.
Lees eerst alle briefings aandachtig door en bepaal aan welke je wil deelnemen.


Van donderdag 30 januari 9:00u tot en met maandag 3 februari 2014 23:59u kun je je individueel inschrijven op het project van jouw keuze in GEIS via http://inschrijven.hro.nl
Login met je studentnummer en wachtwoord.

Klik op Selecteren bij 'Studenten CMD' of 'Studenten MT/CDM', uiteraard afhankelijk van je opleiding. Er zijn een beperkt aantal plekken per case beschikbaar: maximaal 20 studenten (12 voor CMD en 8 voor MT/CDM).

Houd er rekening mee dat het inschrijven individueel gaat. Wil je de grootst mogelijke kans maken om als duo op een project te komen, schrijf je gelijktijdig in. Bedoeling is dat er multidisciplinaire teams (=mix van CDM, MT en CMD studenten) worden gevormd. Kies het project dat volgens jou het best aansluit bij jouw leerdoelen en passie.

HPLAB?

Studenten die deelnemen aan het Honours Programma (HPLAB) hoeven zich niet in te schrijven. Je krijgt automatisch bericht over dit programma. In het rooster staat ook HPLAB opgenomen, daaraan neem je alleen deel als je je daarvoor in februari hebt aangemeld. Voor alle andere studenten geldt HPLAB niet.