Team 2

Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Wie zijn wij?

Ons team

Ons team bestaat uit zes studenten van de Hogeschool Rotterdam. Vier van ons, Evelin, Kelly, Quinty en Rachem, studeren Communicatie en Multimedia Design (CMD). De andere twee, Aiden en Diego, volgen de opleiding Creative Media and Game Technologies (CMGT). Binnen ons team heeft iedereen een specifieke rol:


Naast het onderzoeken en het maken van concepten en prototypes, hebben we ook een prototype-game gemaakt! Deze game is te spelen via deze link!



Onderzoek

onderzoek onderzoek onderzoek onderzoek onderzoek onderzoek onderzoek

Insight cards

insight card insight card insight card insight card insight card insight card insight card

Persona

persona persona persona persona persona persona

Ontwerprichtlijnen

ontwerprichtlijn ontwerprichtlijn ontwerprichtlijn

Ontwerpvraag versie 1

“Hoe kunnen we het beste de burgers betrekken en voorzien van handelingsperspectief? ”

Met het doel om professionals in hulpverlening en incident- en crisisbestrijding te kunnen ondersteunen.

Negatief brainstormen

We zijn we aan de slag gegaan met een brainstorm om op concepten te komen. Hiervoor hebben we een negatieve brainstorm gedaan. Dit houdt in dat we de ontwerpvraag hebben omgedraaid, dus hoe we zoveel mogelijk burgerslachtoffers kunnen veroorzaken.

Deze uiteindelijke ideeën hebben we weer omgedraaid, waardoor we op de volgende drie concepten zijn gekomen.

Concept 1

Onze eerste concept is Calamity Consult!

Wireframe van Calamity Consult 1 Wireframe van Calamity Consult 2

Calamity Consult is een app waarin mensen uit eigen initiatief zich kunnen inlezen in bepaalde soorten calamiteiten. Je kan kiezen tussen verschillende soorten calamiteiten waar je geïnteresseerd in bent zoals: brand, overstromingen, EHBO, gaslek, overdosis en nog meer die later zullen worden toegevoegd.

Als je een van de calamiteiten hebt gekozen krijg je een korte beschrijving van wat het inhoud en wat er allemaal bij komt kijken. Daaronder staan dan kopjes met veel voorkomende dingen en hoe je in die situaties het beste kan handelen.

Concept 2

Dan zijn we aangekomen bij ons tweede concept, namelijk EmergencyEye! Want tegenwoordig maakt iedereen al foto's en video's als er iets aan de hand is. Deze foto's en video's kunnen beter worden gebruikt als hulp dan voor de likes en volgers.

Wireframe van EmergencyEye 1 Wireframe van EmergencyEye 2 Wireframe van EmergencyEye 3

EmergencyEye is een app waarbij men op een gemakkelijke manier foto's en video's kan verzenden naar de hulpverleners. Hierdoor kunnen de hulpverleners de beelden gemakkelijk bekijken en een goed beeld vormen van de situatie. Men kan ervoor kiezen om al gemaakte foto's en/of video's te uploaden en te versturen of via de app foto's en video's te maken. Aan de foto's en/of video's moet nog wel een locatie worden toegevoegd. Dit kan de huidige locatie zijn van het apparaat of er kan handmatig een locatie ingevuld worden. Daarna kan het beeldmateriaal gemakkelijk worden verstuurd aan de hand van de 'versturen' knop.

Om ervoor te zorgen dat er ook echt alleen beeldmateriaal van noodsituaties binnenkomt en geen onzin, wordt er gebruik gemaakt van een AI die de niet nuttige beelden eruit haalt.

Concept 3

Dan zijn we aangekomen bij ons laatste concept: ReadyKids!

Wireframe van ReadyKids

ReadyKids richt zich op kinderen die voor het eerst alleen thuis worden gelaten. Hoe kunnen we ze beter voorbereiden op noodsituaties en hoe kunnen ze het beste handelen wanneer dit gebeurt?

We willen deze informatie graag overbrengen via een video, app, gastlessen, interactieve website, comic strips, podcasts, animatievideo's en workshops op scholen.

Onze voorkeur ligt bij dit laatste concept! Vanuit de presentatie hebben we begrepen dat jullie dit ook vinden, dus we gaan hier zeker verder mee!

Ontwerpvraag versie 2

“Hoe kunnen we kinderen van groep 7/8 het beste voorbereiden op een noodsituatie?”

Traditioneel storyboarden

Aanvullend onderzoek

aanvullend onderzoek aanvullend onderzoek aanvullend onderzoek aanvullend onderzoek aanvullend onderzoek aanvullend onderzoek aanvullend onderzoek aanvullend onderzoek aanvullend onderzoek

Wireframes

wireframe wireframe wireframe wireframe wireframe wireframe wireframe wireframe wireframe

Testplan + testen

testplan test resultaat test resultaat test resultaat

Ideeën genereren Crazy 8's

Prototype versie 1

prototype versie 1 prototype versie 1 prototype versie 1 prototype versie 1 prototype versie 1 prototype versie 1 prototype versie 1 prototype versie 1 prototype versie 1 prototype versie 1 prototype versie 1 prototype versie 1

Prototype versie 2

Link naar figma

Figma board