Logo

Het concept draait helemaal om positiviteit. Daar horen dus ook hele positieve visuals bij. Ik begon daarvoor met het ontwerp van het logo. Daarvoor had ik een aantal schetsen gemaakt. Bij die schetsen heb ik geprobeerd om Rotterdamse elementen te gebruiken. Zoals de Erasmus brug, de euromast en het 010 logo.

DSC_0050 DSC_0049

Ik was hier niet helemaal tevreden over. De meeste logo`s vond ik niet echt passen bij de identiteit van open Rotterdam, die toch een veel strakker design heeft. Ik ben toen digitaal verder gegaan.

logo happy happenings

Het gele logo vonden we wel genoeg positieve uitstraling hebben en door de ronde vormen past het ook wel bij open Rotterdam. Deze hebben we dan ook bij de 1e presentatie gepresenteerd. Toen was de feedback alleen dat het nog meer in de open Rotterdam identiteit moest passen. De opdrachtgever wilde niet teveel verschillende merken in hun eigen merk hebben.

logo

Toen ik deze feedback had gekregen ging ik nog eens goed kijken naar het eigen logo van open Rotterdam zelf. wat er als volgt uitziet:

logo open rotterdam

 

Ik heb dit logo ook gebruikt voor ons happy happenings logo. Het enige wat ik heb gedaan is en halve boog eruit gehaald en daar een halve cirkel van gemaakt. in die halve cirkel heb ik 2 rondjes gezet die ogen moeten voorstellen. Zo werd het logo vanzelf een smiley, wat super veel positiviteit uitstraalt.

groen logo

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>