Scenario’s

 

Scenario 1

 

Het is zaterdagmiddag. Anouk zit samen met een vriendin op haar balkon. Het is namelijk heerlijk weer. Ze zitten gezellig te kletsen onder het genot van een wijntje. Ze besluiten echter dat ze zin hebben om iets te gaan doen. Anouk heeft de applicatie van Open Rotterdam op haar telefoon staan. Ze heeft hier een account en is dus op de hoogte van de Happy Happenings. Ze besluiten om op deze app te kijken om op zoek te gaan naar een leuk, klein evenement waar ze deze middag naar toe kunnen gaan.

 

Anouk opent de app en komt op de home pagina van de app terecht. Ze weet echter wat ze wilt dus ze klikt direct op het tabje van de Happy Happenings. Hier opent zich een kaart met daarop verschillende smileys die aangeven waar evenementen en gebeurtenissen zijn. Anouk en haar vriendin vinden het echter niet erg om iets verder te reizen, dus het maakt hun niet uit waar het is. Het is namelijk sowieso in Rotterdam. Ze besluiten om op het tabje overzicht te klikken. Ze krijgen hier verschillende blokken te zien. Per blok is een afbeelding en een titel te zien. In dit blok staat ook of het nu gebeurt, nog moet gaan gebeuren of al is gebeurd. Deze drie categorieën hebben ieder een eigen kleur. Anouk en haar vriendin zijn alleen geïnteresseerd in de happenings die nu gebeuren. Ze klikken daarom op ‘Happening’. Hierdoor komen in deze lijst alleen de huidige happenings te zien. Ze kunnen door deze happenings scrollen. Ze bekijken de titels en de afbeeldingen van de evenementen. Op deze manier krijgen ze een eerste indruk over de evenementen en gebeurtenissen. Op een gegeven moment zien ze dat er een openbare BBQ party bezig is in het Vroesenpark. Deze titel en de afbeelding spreekt hen erg aan. Ze klikken op het evenement om meer te weten te komen over dit evenement. De afbeelding wordt vergroot en hierdoor zien ze beter wat de sfeer op dat moment is op het evenement. Om dit te versterken staat er ook een geluidsfragment bij. Hierop horen ze een relaxt muziekje en pratende en lachende mensen. Ook staan hier al twee eerdere geplaatste reacties. Hier kunnen ze uit opmaken dat de sfeer erg goed is. Ze besluiten om hun spullen te pakken en naar Vroesenpark te vertrekken. Anouk sluit de app weer. Het is niet ver weg, dus dat valt mee.

 

 

Scenario 2
Anouk loopt op een zondagmiddag over de Swanmarket in Rotterdam. Ze heeft het naar haar zin en besluit om dit met anderen te delen. Ze pakt haar telefoon erbij. Ze maakt een foto en bedenkt een pakkende titel. Anouk opent de app, Ze komt op de home pagina van de app terecht. Ze klikt op het tabje Happy Happenings. Hier opent het locatie scherm zich. Anouk zoomt in op de locatie waar zij zich bevindt. Er is nog geen happy happening over dit evenement en ze besluit om deze toe te voegen. Onderaan dit scherm bevindt zich een button met ‘voeg zelf een happy happening’ toe. Anouk klikt op deze button. Vervolgens opent het scherm waarin ze haar eigen happening kan toevoegen. Ze vult eerst de titel in. Vervolgens voegt ze de afbeelding toe deze heeft gemaakt. Daarna geeft ze op de kaart van Rotterdam aan waar het zich plaatsvindt. Vervolgens plaatst ze de happy happening en sluit de app weer.

Leave a comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag gebruik maken van deze HTML tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>